0
0 items
Gezondheid

Autisme

By april 25, 2019 oktober 9th, 2019 No Comments

Heeft menselijke blootstelling aan aluminium een rol te spelen bij autismexspectrumxstoornissen (ASS)? Onderzoek aan de Keele University gepubliceerd in het Journal of Trace Elements in Medicine and Biology geeft de sterkste aanwijzing dat aluminium een etiologisch agens in ASS is. Het aluminiumgehalte van hersenweefsel van 5 donoren die stierven met de diagnose ASS werd buitengewoon hoog gevonden, enkele van de hoogste waarden die nog gemeten werden in menselijk hersenweefsel.

Waarom zou bijvoorbeeld de occipitale lob van een 15-jarige jongen met autisme 8,74 (11,59) microgram / g droog gewicht zijn, een waarde die ten minste 10 keer hoger is dan zou kunnen worden beschouwd als acceptabel voor een volwassene, laat staan een kind? Hoewel het aluminiumgehalte van elk van de 5 hersenen schrikbarend hoog was, was het de locatie van het aluminium in het hersenweefsel dat diende als de meest opvallende observatie.

Het grootste deel van het aluminium werd geïdentificeerd in niet-neuronale cellen, waaronder microglia en astrocyten.Aluminium werd ook gevonden in lymfocyten in de hersenvliezen en in vergelijkbare ontstekingscellen in het vaatstelsel. Er was duidelijk bewijs dat ontstekingscellen zwaar beladen met aluminium de hersenen binnenkomen via de meningeale membranen en de bloed-hersenbarrière.

Het feit dat de meerderheid van het aluminium in hersenweefsel in ASD intracellulair was en in verband werd gebracht met niet-neuronale cellen is, althans voorlopig, uniek voor ASS en kan beginnen uit te leggen waarom jonge adolescenten zoveel aluminium in hun lichaam hadden.

Misschien is er iets in de genetische samenstelling van specifieke individuen dat hen vatbaar maakt voor het accumuleren en vasthouden van aluminium in hun hersenen, zoals ook wordt gesuggereerd voor personen met familiale Alzheimer. Het nieuwe bewijs suggereert sterk dat aluminium in de hersenen de ASD binnenkomt via pro-inflammatoire cellen die vol zitten met aluminium in het bloed en / of lymfe, zoals is aangetoond voor monocyten op injectieplaatsen voor vaccins inclusief aluminiumadjuvantia. Misschien hebben we nu de vermeende link tussen vaccinatie en ASS, waarbij de link de opname van een aluminiumadjuvans in het vaccin is.

Gezondheid,

Dennis Nelisse