0
0 items
Sport

ACILIS by SPRITZER ® en Sport

By mei 27, 2019 oktober 9th, 2019 No Comments

Bij het beoefenen van recreatieve of meer professionele sporten is het belangrijk dat het lichaam de bewegingen gedurende het sporten goed kan uitvoeren zodat het risico op blessures en het herstel na zware inspanning zo klein en kort mogelijk blijft.

Het materiaal waar ons lichaam mee moet werken gedurende onze inspanningen wordt gemaakt door de aanmaak van collageen. Huid, botten, pezen, kraakbeen maar ook de wanden van onze aorta worden gevormd door collageen. In al deze weefsels is na onderzoek een hoge concentratie silica gevonden.

Dit mineraal, dat in zijn opgeloste vorm in grote hoeveelheden in ACILIS by SPRITZER ® is te vinden, stimuleert de aanmaak van collageen en is een belangrijk bestandsdeel bij de productie van dit essentiële eiwit. Het regelmatig drinken van silicarijk water zorgt ervoor dat de cellen die worden belast bij het sporten in optimale flexibele en toch sterke conditie zijn. Silicium/kiezelzuur is de basis voor de lijmstof die ervoor zorgt dat al onze lichamelijke bewegingen opgevangen worden door botten, ligamenten en kraakbenige gewrichten die al deze bewegingen ondersteunen.

Buiten het feit dat voor de hydratatie natuurlijk artesisch bronwater de beste optie is, is het regelmatig drinken van silicarijk ACILIS by SPRITZER ® eigenlijk de beste manier om je lichaam en al zijn cellen in optimale conditie te krijgen. Zoals bijna iedereen weet hebben kinderen meer flexibiliteit in hun lichaam en is het beenachtig weefsel van baby’s zelfs vervormbaar. Dit is allemaal te herleiden naar de aanwezigheid van silica in het lichaam. 80% van het silica in ons lichaam is bij volwassenheid verdwenen en het silicagehalte word alsmaar lager naarmate we ouder worden.

ACILIS by SPRITZER ® vult aan wat ons soepel, flexibel en energiek houdt in onze jeugd. Gun je lichaam de basisstoffen om jouw sportprestaties te ondersteunen en sta versteld van waar ons lichaam toe in staat is met de juiste ingrediënten, zonder kunstmatige weefsel belastende toevoegingen.

Vele sportscholen en personal trainers, maar ook orthomoleculaire wetenschappers, zijn zeer geïnteresseerd in ons silicarijk water. Op het gebied van supplementen zijn er vele aanbieders van silica tabletten en toevoegingen. Deze supplementen werken minimaal doordat het spijsverteringssysteem een hoge kiezelzuur waarde in het bloed bemoeilijkt. ACILIS by SPRITZER ® silicarijk water maakt het mogelijk om bij inname direct via de maag en darmwand de kiezelzuur waarde in het bloed te verhogen. Dit leidt tot een directe mogelijkheid om op de juiste plaats in het hele lichaam cellen te repareren of te vernieuwen waardoor deze weefsels in optimale staat blijven.

Sportieve gezondheid,

Dennis Nelisse

Bronnen

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/191418-collageen-wat-is-collageen-en-behandeling-met-supplementen.html
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/115418-silicium-botten-en-bindweefsel.html
https://www.devoedingsdokter.nl/Silicium.html